Su Terazisi Nedir?

08-08-2022 09:48
Su Terazisi Nedir?

Su Terazisi Nedir?

Su terazisi kavramının tarihçesine baktığımıza karşımıza ilk zamanlarında yapı olarak çıkıyor. Mimari yapı olarak inşa edilen su terazileri öncelikli olarak Roma’da görülmeye başlansa da Osmanlı Devleti bu terazileri ileri düzeyde geliştiriyor ve birçok noktaya inşasını gerçekleştiriyor.

Su terazileri; sebil, çeşme, camii ve hamamlara, gerekli suyun girişini sağlayan, su yollarında basıncı ayarlayan ve suları ölçerek dağıtımını sağlayan yapılardır. Su yollarında oluşan ve akışı engelleyen havanın açığa çıkmasını da sağlamışlardır.

Ve bu yapılardan birçoğu, her ne kadar düzenli restorasyonu gerçekleşmese ve korunması sağlanmasa da günümüze kadar ulaşmayı başarıyor. İstanbul içinde de çoğuna rastlamak mümkündür. Bunlardan bazılarını Nuruosmaniye Şehzade Camii’nin avlusunda, Üsküdar Nuhlukuyusunda, Kasımpaşa Piyalepaşa Bulvarı kenarında, Sultanahmet Ayasofya karşısında görebilirsiniz.

Günümüzde ise su terazisi dendiğinde aklımıza gelen ilk kavram artık bu yapılar değil. Bu yapılar hâlâ varlıklarını sürdürseler de şu anda özellikle inşaat sektöründe kullanılan su terazileri ilk telaffuz edildiğinde zihinde bir el aleti resmi canlandırılıyor. Ve bu el aletleri özellikle zemin tesviyelerinde, ince hesaplamaların önem kazandığı işlerde kullanımı elzem sayılan el aletlerinden biri olma vasfını sürdürüyor.

Su Terazisi Ölçüleri

Su terazilerinin standart ölçüleri 25 cm ve 23 cm olarak üretilmektedir. Ancak elbette daha farklı boyutlardaki işler için çok daha büyük ve daha küçük ölçülerde su terazisi üretimleri yapılmaktadır.

Su Terazisi Nasıl Olmalı?

Su terazilerinde, yatay su tüpü, dikey su tüpü ve açılı su tüpünün bulunması gereklidir. Su terazileri inşaat ve buna benzer alanlarda kullanıldığı için güçlü yapıda olmak zorundadırlar. Bu gibi alanlarda, düşme, çarpma, eğilme ve bükülme gibi tehlikelere maruz kalacağından bunlara karşı dayanıklı malzemelerden üretilmesi önemlidir.

En İyi Su terazisi Markası Nedir?

Su terazisi seçimi yaparken bakmamız gereken parametrelerin başında, uzun ömürlü olması ve sağlam olması gelir.  Bu maddelere göre bakacak olursak akla ilk gelen markalar Fisco, Boch, Dekor, Troy’dur. Bu markalar sektörün önde gelenlerinden olup, güvenirliğini çok kez kanıtlamış markalardır.

Su Terazilerini Nereden Bulabilirim?

 

Su terazileri yüksek ürün stokları ve uygun fiyatları ile AL Nalburiye yarım asırlık tecrübesiyle ilk akla gelen isimdir. Hem Karaköy Perşembe Pazarı’nda bulunan sıcak satış mağazalarından hem de www.al.com.tr ‘den kolaylıkla alım işlemi gerçekleştirebilir, evinize vereceğiniz siparişlerden sonra yerinizden kalkmaya dahi gerek duymayabilirsiniz.

Su Terazisi Fiyatları Nedir?

Su terazisi fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz…

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.