Weller Havya Nedir?

08-08-2022 09:54
Weller Havya Nedir?

Havya Nedir?

Havyalar lehim işlemine ihtiyaç duyan meslek grupları ve hobi olarak yaptıkları işlerde lehimleme kullananların en çok ihtiyaç duyduğu el aletleridir. Havyalar lehimleme işlemleri için ihtiyaç duyulan ısıyı yüksek seviyede kısa sürede sağlarlar. Ortalama 200-500 °C sıcaklık sağlarken, güç olarak ise 5-300 watt arasında değişim gösterebilmektedir. Kullanımı en yaygın havyaların güçleri ise 30-40 watt arasındadır. Kullanım amaçları maden kaynatmak için lehimi elektrikle ya da ateşle kızdırarak eritmektir.

Havyalar güç durumlarına göre farklı alanlarda kullanılabilirler.

-15 Watt güce sahip havyalar baskı devrelerdeki fazla ince hatlarda ve diyot, transistör bazı elektronik malzemelerde kullanılırlar.

-30 Watt güce sahip havyalar baskı devrelerdeki ince olan hatlarda ve bazı direnç, kondansatör gibi bazı elektronik malzemelerde kullanılırlar.

-40 Watt güce sahip havyalar baskı devrelerdeki küçük terminallerde ve yüksek güçlü dirençlerde kullanılırlar.

-60 Watt ve üstü güce sahip olan havyalar ise kalın iletkenlerde ve büyük boyutlu malzemelerde kullanılırlar.

Daha önceleri elle yapılan lehimleme işlemlerini geliştirmek isteyen Carl E. Weller geliştirdiği lehimleme aletleri için Weller Manufacturing Company’i kurabilmek için İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesini beklemek zorunda kalmıştır. Sonunda 1945 yılında bunu gerçekleştirmiştir. 1960 yılında ise "Magnastat” havyasının patentini almıştır.

Haliyle kökleri bu kadar eski ve sektöre bu kadar kolaylık sağlayan, yenilik getiren Weller markası bizim için ilk seçenek oluyor.

Peki Weller marka havyalara nasıl ulaşabiliriz?

Karaköy’e ulaşımı kolay bir yerdeyseniz sizleri iki mağazası bir merkez binası bulunan Al Nalburiye Karaköy’e davet etmek isteriz. Ancak evimde; oturduğum koltuktan kalkmadan istediğim kulaklık kapıma kadar gelsin diyorsanız; size www.al.com.tr’yi rahatlıkla önerebiliriz. Yüksek ürün stokları ve uygun fiyatları ile diğer birçok üründe olduğu gibi kulaklıklarda da Al Nalburiye farkıyla rahatlıkla alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Weller Havyalar’ın fiyatları nedir?

Weller Havya fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz…

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.