Süngerli Mala Nedir? Sünger Mala Fiyatları

28-06-2022 13:25
Süngerli Mala Nedir? Sünger Mala Fiyatları

Mala Çeşitleri ve Süngerli Mala Nedir?

Malalar çok yarayışlı, derz ve harç sürmek için, yüzeyleri düzeltmek için ya da sıva yapmak için ihtiyaç duyulan el aletleridir. Piyasada en yaygın bilinen malalar, sıvacı malalarıdır. Sıvacı malalarının uçları doğru sivrileşen, küreğe benzer, genellikle ahşap ya da plastik saplı yapıları vardır. Ve çok fazla mala çeşidine rast gelebilirsiniz. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Alçı Malası
  • Derz Malası
  • Duvarcı Malası
  • Köşe Malası
  • Seramik Malası
  • Sıvacı Malası
  • Süngerli Mala
  • Zımpara Malası
 

Alçı malaları; geniş dikdörtgen bir yüzeye sahip olan malalardır. Uygulama yüzeyleri metal materyaldedir.

Derz malası; derz dolgularının eşit olarak dağıtılabilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Tabanları genellikle kauçuk malzemeden yapılmaktadır.

Duvarcı malaları ise ismini de aldığı üzere duvarcı ustalarının sıklıkla kullandığı bir mala çeşididir. Tuğla örme işleminde alçı ya da çimentonun sürülmesi, düzenlenmesi ve şekillenmesi için kullanılan bir mala çeşididir.

Seramik malalarının iki kenarında dişler bulunmaktadır. Bu dişler sayesinde seramik yapıştırıcıya daha rahat tutunur.

Sıvacı malası, saydığımız bu seçeneklerden en yaygın ve bilinenidir. Harcı kaydırmayan metal yüzeye sahiptir. Diğer malalardan farklı olarak hem tabanı hem de üst yüzeyi kullanıma uygundur.

Köşe malasının taban kısmı 90 derece katlanmıştır. Genellikle metal materyalden üretilirler. Sıva işlemlerini düzeltmek amacıyla kullanılır.

Zımpara malaları, kâğıt zımparaları daha rahat kullanabilmek için kullanılan mala çeşididir.

Süngerli malalar, sıva işlemlerinin son dokunuşu için olmazsa olmazlardandır. Özellikle ince sıva uygulamalarında yüzeyi daha pürüzsüz bir hale getirmek ve pürüzsüzleştirebilmek için kullanılırlar. Fayans/seramik uygulaması sonrasında yüzeylerin son temizliğinde kullanılırlar. Dikdörtgen şeklinde üretilen bu malalar süngerden üretilirler. Süngerli malalar ıslatılarak kullanırlar.


Süngerli Malayı Nereden Bulabilirim?

Sünger malaları yüksek ürün stokları ve uygun fiyatları ile AL Nalburiye yarım asırlık tecrübesiyle ilk akla gelen isimdir. Hem Karaköy Perşembe Pazarı’nda bulunan sıcak satış mağazalarından hem de www.al.com.tr ‘den kolaylıkla alım işlemi gerçekleştirebilir, evinize vereceğiniz siparişlerden sonra yerinizden kalkmaya dahi gerek duymayabilirsiniz.

Süngerli Mala Fiyatları Nedir?

Süngerli mala fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz…

 

 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.