Şiber Vana / Şiber Valf Nedir?

29-06-2022 17:10
Şiber Vana / Şiber Valf Nedir?

Vana Nedir?

Vanalar diğer bir deyişle valfler, özellikle akışkan basıncının önemli olduğu koşullarda basınç seviyesinin yükselmesiyle beraber sistem dahilinden dışarıya akışkan tahliye etmek amacıyla kullanılır. Acil durumlarda, sirkülasyonu kesmek için kullanılan emniyet araçlarıdır.

Şiber Vana / Şiber Valf/ Sürgülü Vana Nedir?

Vanaların yani diğer isimleriyle valflerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden biri de sürgülü valflerdir. Piyasada bunun iki çeşidine rastlanır. Hammaddesi pirinç olanlar ve hammaddesi pik olanlar. Hammaddesi pirinçten yapılan vanalara; şiber vana (şiber valf), hammaddesi pik olanlara ise sürgülü vana (sürgülü valf) denilmektedir. Sürgülü valflerin (sürgülü vanaların) çalışma prensibi şu şekilde özetlenebilir. Çalışmakta olan parçası, vananın içinde bulunan yatay ve dairesel halde olan geçiş kesitine uyan bir disk formunda işlenmiş yuvaya üst kısımda alt kısma doğru dik halde gelip kesiti kapatmaktadır. Disk ise bir vida aracılığıyla yukarı ve aşağı olarak hareket ettirilebilir. Sürgü olarak isimlendirilen disk parçası tam kapalı durumda dikey doğrultuda hareket ettikçe geçiş kesitini açmış olur. Sürgü olarak adlandırılan disk dairesel şekilde olabildiği gibi oval ya da uzun kama biçimlerinde de karşımıza çıkabilir. Sızdırmazlık özellikleri her ne kadar supaplı vanalar kadar iyi olmasa da yine de iyi seviyededir. Ancak bu kadar ayırma vanası olması için çok uygun değildir. Daha çok kontrol vanası olarak kullanılmaları için uygundurlar.


Şiber Vanalar/ Sürgülü Vanaların Avantajları

  • Akışa karşı daha az direnç gösteriyor olmaları
  • Hep açık olmaları
  • Montaj boylarının daha kısa olması

Şiber Vanaların/ Sürgülü Vanaların Dezavantajları

  • %100 sızdırmazlık sağlayamazlar. Bu sebeple çok yüksek basınçlarda kullanımlarda ancak özel olarak üretilmiş şiberler /sürgülü vanalar kullanılabilirler.

En İyi Şiber Vana Markası Nedir?

Şiberli Vana seçimi yaparken bakmamız gereken parametrelerin başında, uzun ömürlü olması ve sağlam olması gelir.  Bu maddelere göre bakacak olursak akla ilk gelen marka Klepsan ve ECA’dır. Bu marka sektörün önde gelenlerinden olup, güvenirliğini çok kez kanıtlamış markadır.

Şiberli Vanaları Nereden Bulabilirim?

Şiberli Vanalar yüksek ürün stokları ve uygun fiyatları ile AL Nalburiye yarım asırlık tecrübesiyle ilk akla gelen isimdir. Hem Karaköy Perşembe Pazarı’nda bulunan sıcak satış mağazalarından hem de www.al.com.tr ‘den kolaylıkla alım işlemi gerçekleştirebilir, evinize vereceğiniz siparişlerden sonra yerinizden kalkmaya dahi gerek duymayabilirsiniz.

Şiber Vana Fiyatları Nedir?

Şiber Vana fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz…

 


 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.